PUOLUKKA ON SUPERFOODIA!

Onko sinuun iskenyt puolukkahulluus? Minuun se iski jo muutama vuosi sitten Puolangalla, kun vaarojen kyljet olivat punaisenaan puolukkaa.

Olemme mökkeilleet ahkerasti tänä kesänä ja keväällä koiran kanssa etsiessämme uusia lenkkipolkuja mökin läheisyydestä päädyimme aukealle, jossa jokunen vuosi sitten oli tehty hakkuu. Alue oli valkeanaan puolukan kukkaa. Kävin kesän aikana silloin tällöin juttelemassa tuolle kukkapellolle ja nyt syyskuussa olen saanut alueen tyhjennettyä puolukoista, ainakin 100 l!

Ja se hulluus; pakko lähteä katsomaan heti perjantai-iltana paljonko vielä on keräämättä? Ja aamulla sangon kanssa metsään. Kahden hengen talous ei niin paljon marjoja tarvitse, mutta onneksi on perhettä, kenelle antaa. Kiva viedä tuliaisiksi sangollinen puolukkaa ja toivottaa tervettä talvea.

Puolukan terveysvaikutukset ovat huikeat. Puolukka sisältää polyfenolisia yhdisteitä, joilla on todettu olevan paljon hyviä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen. Polyfenoliset yhdisteet estävät elimistölle haitallisten hapettumisreaktioiden muodostumista, ne suojaavat kehoa happiradikaalien haitallisilta vaikutuksilta. Puolukoissa on myös runsaasti kivennäis- ja hivenaineita. Puolukka on erittäin hyvä kuidun lähde. Tekee hyvää vatsalle.

Vielä ihana ja terveellinen välipala töihin.

MARJARAHKA, lisää halutessasi päälle vaikka siemeniä, talkkunaa, Vi-Siblinä tai Betavivoa niin jaksaa iltapäivä.

  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl puolukkasurvosta tai 400 g puolukoita
  • hunajaa tai sokeria maun mukaan, riittävästi!
  • 1 tl vaniljasokeria

syyskuun 2022 blogin kirjoitti

apteekkari Arja