KESÄ JA AURINKO

Onko aurinkovoidevarastosi ajantasalla? Tiesithän, että viime kesänä avatut pakkaukset ovat jo menettäneet tehonsa? Monet käyttävät aurinkovoidetta aivan liian vähän. Aikuisen vartalo tarvitsee n. 2 ruokalusikallista tuotetta kullakin rasvauskerralla, kasvoille tarvittava määrä on teelusikallinen. Muista rasvata iho n. puoli tuntia ennen ulosmenemistä ja lisätä voidetta 2-3 tunnin välein ja aina uimisen jälkeen.

UV-säteitä on kolme eri tyyppiä, joista vain UVB- ja UVA-säteet kohtaavat maanpinnan, otsonikerros pysäyttää UVC-säteet. UVB-säteily vaikuttaa ihon pinnalla ja stimuloi ihon melaniinin tuotantoa sekä auttaa ihoa muodostamaan D-vitamiinia. UVA-säteily tunkeutuu syvemmälle ihoon ihon tukikudoksiin, se ei tunnu iholla. UVA-säteily on ympärivuotista ja se läpäisee lasin ja pilvet. Ihon ikääntymisen merkit, heikentynyt kimmoisuus ja rypyt, johtuvat pääosin UVA-säteilystä. Sekä UVA- että UVB-säteet voivat aiheuttaa syöpää, jos niille altistutaan liikaa. Sen takia on tärkeää suojautua auringolta eri tavoin ja käyttää aurinkovoiteita, jotka suojaavat sekä UVA- että UVB-säteilyltä. Iho kannattaa tarkistaa usein, erityisesti luomet.

Aivan kuten muidenkin ihonhoitotuotteiden kanssa, myös aurinkovoiteista voit valita omalle ihotyypillesi sopivat tuotteet. Valikoimastamme löytyy tuotteet kuivalle iholle, normaalille ja sekaiholle, couperosa-iholle, rasvaiselle iholle sekä ikääntyvälle iholle ja lapsille. Perinteisen aurinkovoiteen lisäksi saatavilla on suihkeita, puikkoja, roll-on, huulivoide sekä sävyttävä aurinkosuojavoide.

Aurinkovoiteen lisäksi suojaudu vaatteilla, päähineillä ja aurinkolaseilla. Vältä mahdollisuuksien mukaan polttavaa keskipäivän aurinkoa klo 11-15. Aurinkovoide on tärkeää pestä iholta pois, näin ehkäistään ihohuokosten tukkeutuminen ja näppyjen syntyminen. Parhaiten rasva lähtee öljypohjaisella pesunesteellä. Pesun jälkeen iho kannattaa kosteuttaa after-sunilla tai perusvoiteella.

Nautitaan auringosta turvallisesti!

KESÄKUUN BLOGIN KIRJOITTI

farmaseutti Saija