Hoida allergiaoireita ajoissa

Siitepölyallergiaoireita kannattaa hoitaa ajoissa. Riittävän ajoissa aloitettu allergiaoireiden hoito ehkäisee pahimpien oireiden synnyn. Antihistamiinien vaikutus alkaa useimmiten hyvin nopeasti, mutta kortisoninenäsuihkeet ja silmätipat tehoavat kunnolla vasta muutaman päivän säännöllisen käytön jälkeen.

Varmista valintasi tarvittaessa asiakaspalvelustamme!

Allergian aiheuttamat oireet voivat esiintyä hengitysteissä; aivasteluna, nenän kutinana ja vuotamisena. Allergiaoireet silmissä tuntuvat silmien kutinana, vuotamisena, punoituksena ja jopa roskan tunteena silmissä. Allergia voi aiheuttaa sidekalvotulehdusta sekä silmänympärysihon ihottumaa ja kutinaa sekä luomiturvotusta

Uusimmat antihistamiinit eivät väsytä, vaikkakin yksilöllisiä eroja voi olla. Pääosa väsymisestä saattaa johtua itse allergiasta. Jos koet, että antihistamiinitabletit väsyttävät, kannattaa vaihtaa toiseen tuotteeseen, jossa on eri vaikuttava aine. Antihistamiini on allergialääke, joka pysäyttää histamiinin aiheuttaman allergisen reaktion. Antihistamiineja käytetään tyypillisesti mm. siitepölyallergian oireisiin kuten tukkoisuuteen, vuotaviin silmiin, allergiseen nuhaan tai kutinaan.

Allergisen kausinuhan oireiden hoitoon tarkoitetut nenäsuihkeet auttavat tukkoisen nenän hoidossa. Niillä on myös nenän limakalvoja kuivattava vaikutus ja siksi niiden kanssa olisi hyvä käyttää toista kosteuttavaa nenäsumutetta tai tippaa.

Allergisten oireiden hoitoon tarkoitetut silmätipat sopivat hyvin käytettäväksi vaikeissa ja pitkäaikaisissa oireissa. Tippojen käytössä tulisi huomioida, että silmätippoja käytettäisiin säännöllisesti. Silmäoireet voivat johtua myös kuivasilmäisyydestä tai katupölystä eivätkä välttämättä allergiasta.